Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Södet pellavamekot ja pellavamietteitä

Voi poijat kun on ollut kylmä viimeiset pari päivää. Jouduin kaivamaan korvaläpät ja nahkahanskat uudestaan esille, kun lähdimme iltalenkille Valoran kanssa. Tuuli puskee luihin ja ytimiin niinsanotusti. Kun kuvasimme nämä kauniit pellavamekot, niin tuuli sen verran lujaa, että mekot puskivat jalkoihin kiinni, eikä kuvauksesta meinannut tulla mitään. No, onneksi säätiedotukset näyttävät jo lupaavammilta tulevaan viikonloppuun ja Äitienpäivään.

 

Pellava materiaalina

Pellava on materiaalina hyvin suosittu näin keväisin ja kesäisin. Onhan pellavaa aina ollut, mutta tasaisin väliajoin, jotkut asiat nostavat päätään ja nyt se on pellavan vuoro. Pellava jakaa huomattavasti vähemmän mielipiteitä nykyään kuin silloin noin 5-10 vuotta sitten. Silloin pellava jakoi vahvasti ihmisten mielipiteet siitä, tykkääkö pellavasta kun se rypistyy vai eikö siitä tykkää.

 

Aran pellavamekko

Aran mekko on 100 % pellavaa. Kauluksen reunaa kiertää pienen pieni fyrrykantti ja edestä kaulus on V-mallinen, joka ei ole liian syvä. Kauluksessa on nauhat, jotka voi sitoa rusetille tai pitää auki. Hihat ovat 3/4 osa mittaiset ja hihansuissa on kuminauhat ja pieni fyrrykantti. Mekko levenee aavistuksen alaspäin ja helmaa kiertää kauniit kantit. Mekko loppuu polveen. Minulla on mekosta päällä koko 34.

 

Aran pellavamekkoa löytyy vaaleanpunaisena ja vaaleansinisenä. Kummastako väristä sinä pidät enemmän?

 

Pellava ja ryppyisyys

Itse kuuluin niihin ihmisiin, joka ei syttynyt pellavavaatteista. Minä en pitänyt pellavan ryppyisyydestä. Minua ärsytti kun istuessa housujen eteen tuli istumavekit tai paidan helma oli heti ryppyinen, samoin käsivarsien taitoskohdat. Minulla ei ollut siisti olo pellavavaatteissa, niin yksinkertaista se oli. On ihan turha sanoa, että se kuuluu pellavan luonteeseen, että se rypistyy. Jos siitä ominaisuudesta ei pidä, niin turha sitä on sen enempää selitellä.

Jotain kuitenkin tapahtui, kun minua lakkasi ärsyttämästä pellavan ryppyisyys. Olisikohan samaan aikaan silitysvimmani kadonnut kuin tuhka tuuleen? Voi itseasiassa olla. Nyt otan silitysraudan käteen vasta kun on pikku pakko ja miten mielelläni puenkaan pellavavaatteita päälleni. Ryppyisyys ei häiritse minua enää yhtään.

 

Saman ilmiön olen huomannut monessa muussakin ihmisessä. Ja itseasiassa olen keskustellut aiheesta monen naisen kanssa kun olen esitellyt pellava-asuja. Moni on sanonut samaa kuten minäkin, että ryppyisyys ei enään häiritse, mutta ennen se oli ongelma. Mikähän meihin naisiin on tullut? Onko elämänasenteemme muuttunut rennommaksi ja sellaiseksi, että pienet asiat eivät meitä häiritse? Voi hyvinkin olla. No, minusta tämä muutos meissä naisissa ei ole suinkaan huono asia. Käytetään aikamme ja voimavaramme johonkin muuhun kuin siihen, että  häiritseekö ryppyinen pellavamekko meitä vai ei.

 

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin ma-pe liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Tuotteen varaus liikkeeseen: Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Varaus liikkeeseen”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Lauantaina ja sunnuntaina tehdyt varaukset pidetään varattuina tiistaihin klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee “Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

2 kommenttia

  1. Oi,onpa ihana Aran pellavamekko!❤
    Minulla on sama mekko valkoisena.
    Olen ostanut sen jo viime kesänä.
    Mekko on tosi ihana ja helppo päällä.
    Jotkut ihmisetkin kadulla tulivat kehumaan mekkoani.😊
    Mukavaa loppuviikkoa kaikille!🤗

    • Hei Sari! Oi, kuinka kiva kuulla 🙂 Mekko on helppokäyttöinen ja nätti. Mukavaa viikonloppua, Kata