Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Vartalolinjan katkaisu vyöllä?

Tässä postauksessa näytän saman asun sekä vyöllä että ilman vyötä. Mutta sitä ennen esittelen postauksen tuotteet, jotka ovat todella loistavia käyttöasuja sekä yhdessä että erikseen.

 

Wilma joustava kauluspaita; tummansininen

Wilma kauluspaita on loistava. Kauluspaidassa on joustavat resorit kummankin kyljen kohdalla sekä hihansuissa. Paitiksen edessä on napit, mutta napit eivät tule ihan ylös asti eikä kaula-aukko ole liian avonainen. Paitis on slimmattu, mutta se joustaa ja sen helma on kauniisti pyöristetty. Helma ylettyy juuri haarasauman alapuolelle. Minulla on paitiksesta päällä koko 36. Paitis venyy noin 4 cm max 6 cm alla oleviin mittoihin.

 

Tästä kuvasta näkee loistavasti paitiksen resorit kylkien kohdalla. Paitis on super mukavan tuntuinen päällä. Se on suht ohkainen, notkea ja joustava.

 

Hihansuissa on myös pieni osa joustavaa resoria. Täytyy todeta, että tummansinisiä paitsikoita naisille ei löydy joka sesonki.

Tummansininen paitis on tyylikäs myös farkkujen kanssa. Sinisten farkkujen kanssa asusta saa tyylikkään ja harmonisen

 

Carrie culottes housut

Carrie culottes housut istuvat todella hyvin. Ne ylettyvät reilusti vyötärölle. Housujen sivussa on vetoketju. Lahkeet ovat ihan suorat ja ne ylettyvät noin nilkkojen kohdalle. Housujen edessä on prässit. Minulla on housuista päällä koko 34. Housut vastaavat normaalia kokoa. Housujen vyötärönympärys määrittelee housujen koon.

Culottes housut toimivat loistavina työhousuina, mutta ne menevät myös pieneen menoon. Housut eivät rypisty.

 

Vartalon katkaisu vyöllä vai ei?

Tässä kuvassa minulla on Wilma kauluspaita ja Carrie culottes housut. Puin päälleni samaa väriä, jotta ero kahden stailauksen erossa näkyy selvästi. Puin Wilma paitiksen culottes housujen sisälle. Housuissa ei ole vyölenkkejä, mutta koska housut nousevat hyvin vyötärölle ja istuvat kuin valettu, voi vyötärölle, housujen päälle pukea vyön. Suosin yleensä tummansinsen asun kanssa ruskeaa tai konjakin väristä vyötä. Tämä sama asia koskee farkkuja. Joskus poikkeustilanteissa voin pukea farkkujen kanssa myös mustan vyön. Tämä on esimerkiksi silloin kun puen yläosaksi mustan paidan. Musta vyö on myös huomaamattomampi vyönä varsinkin tummien alaosien kanssa ja jos solki on vaikkapa kaunis kullanvärinen solki, tulee se upeasti esille.

Katso tätä kuvaa, missä minulla on konjakki vyö vyötäröllä. Huomaatko, kuinka yläosani näyttää lyhkäiseltä? Kontrasti olisi vielä suurempi, jos tummansiniset housut olisivat täyspitkät. Yläosan lyhkäiseen vaikutelmaan vaikuttaa myös korkeavyötäröiset housut, jota konjakki vyö korostaa. Vaikkakin vyö tuo kivan väripilkun sekä yksityiskohdan asuun, niin itse jätän mielummin vyön pois tällaisesta asusta.

 

Tässä kuvassa mikään ei katkaise vartaloni linjaa. Näytän pidemmältä ja yläosani lyhyys häivettyy korkeampi vyötäröisillä housuilla, kun a. asu on samaa sävyä b. vyötäröllä ei ole vyötä. Eli itse pukeudun mielummin näin, ilman vyötä. Myönnän, asu näyttää tylsemmältä ilman vyötä, mutta viihdyn näin, että vartaloni linjaa ei katkaista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että jos haluaa näyttää pidemmältä ja hoikemmalta, ei vartalon linjaa ei kannata katkaista tällaisessa asussa vyöllä. Tämä koskee meitä lyhkäisempiä naisia. Jos olet pidempi nainen (minä olen 163 cm) voit katkaista vartalosi linjaa kuinka haluat. Ja välillä se onkin ihan suotavaa. Varsinkin pitkän ja suoravartaloisen naisen se kannattaa tehdä, näin vältytään suoralta laatikkoefektiltä ja saadaan vartaloon enemmän linjaa.

 

Kengistä vielä sen verran, että beiget tai vaaleat kengät soveltuvat loistavasti  juuri silloin kun jalat ovat paljaat. Beiget kengät jatkavat jalkoja eivätkä jalat ”katkea” uudestaan kun lahkeet ovat lyhkäisemmät. Jos minulla olisi jalassa mustat korkkarit, rikkoisivat ne harmonisen kokonaisuuden ja näyttäisin taas lyhkäisemmältä.

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin ma-pe liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Tuotteen varaus liikkeeseen: Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Varaus liikkeeseen”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Lauantaina ja sunnuntaina tehdyt varaukset pidetään varattuina tiistaihin klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee “Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

 

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

  1. Nämä culottesit ovat supertyylikkäät! 🤩 Kävin sovittamassa, ja harmikseni totesin, että ne eivät ole omenavartaloisia varten. Jos O-vartaloisena ottaa vyötäröltä sopivat, niin peppuun, lantiolle ja reisiin jää liikaa väljyyttä. Miksiköhän niin usein housuissa on joustamaton vyötärö vaikka muuten kankaassa olisi stretchiä? Olen kokoa 36-38 ja O-vartaloinen; näistä housuista 40 istui vyötäisiltä mutta oli liian väljä muuten. Tämän sanon vain auttaakseni muita nettiostoksia varten. Housut ovat tosiaankin upeat ja hintaansa nähden todella stylet 🤩

    • Hei Tiia, Se on juurikin näin eli omena eli O-vartaloinen nainen tarvitsee joustavan vyötärön ja kapean lantio osuuden. Liian kaarretut lantionkohdat eivät toimi. Jos haluat vastaavat, tosin nyt syksyyn vasta ainoastaan mustana valmistettu, niin nämä housut toimivat sinulle -> https://www.dopp.fi/dopp-shop/alaosat/muut-housut/chiara-vajaamittaiset-housut-mustat/
      Näissä on joustava vyötärö ja ei liian kaarrettu lantionkohta. Tummansinisenä näitä oli keväällä ja voisi hyvinkin olla että ensi keväänä valmistavat niitä taas sinisinä. Ovat loistavat! ps. tilaamme lisää kokoja 🙂 Mukavaa viikonloppua, kata

  2. Wau miten tyylikäs asu: työasuksi tai pieneen menoon asusteilla maustettuna. Lisäksi tuli myös Katan tyylikoulusta aimo annos oppia. Tykkäsin aivan valtavasti tästä postauksesta; tyylin sekä opetuksen takia.

    Tummansininen asukokonaisuus on yksinkertaisen kaunis setti. Paita on kaunis ja style. Onkohan sitä muissa väreissä?

    Culottes housut ovat just mun mieleen. Nämä culottekset ovat super ihanat. Niin täydellisesti istuvat ja klassikot.

    Kata olet kyllä mieletön tyylitaituri. Arvostan sinun ammattitaitoasi ja ihailen sinun omaa tyyliäsi.

    Pikku hiljaa olen oppinut miksailemaan itselleni asukokonaisuuksia ja kun keskittää vaateostokset vielä Suomen parhaaseen vaateliikkeeseen Doppiin saaden parasta asiakaspalvelua mitä Suomessa voi saada, niin vaatteiden ostelu ja oman tyylin löytyminen on helppoa.

    • Hei Jaana, Ihana kommentti! Itse asiassa kyllä, paitista on tulossa valkoisena. Se oli auki vielä kun kirjoitin blogia, että menikö valkoinen tuotantoon, mutta menihän se ja se saapuu meille 1-2 viikon aikana. Ihanaa viikonloppua, Kata

  3. Pitkä hoikka nainen,vyö käy oikein hyvin.

    • Hei Annamaija 🙂 Vyöllä tai ilman, niin toimii 🙂 Mukavaa viikonloppua, kata