Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Vaasan lomaviikko

Olimme päivää vajaa viikon Vaasan huvilalla. Pari päivää siellä oli meidän koko perhe yhtäaikaa, mutta Gabi perheensä kanssa oli lähes viikon. Täytyy todeta, että kesäsää ei ihan ollut Suomessa paras juuri noin viikko sitten, mutta meillä on isot tilat, joten sisälläkin pystyy loistavasti oleilemaan ja tekemistä riittää.

Alexan yksi lempipaikoista on rintareppu. Muistan, että meidän kaikki kolme lasta rakastivat myös rintarepussa olemista. Tämä rintareppu oli huomattavasti tukevampi kuin rintareput noin 28 vuotta sitten

 

Päärakennus

 

Huvila on kaksikerroksinen, kuten kuvasta näkyykin. Yläkerrassa on neljän makuuhuoneen lisäksi yksi super iso huone, joka on ollut alunperin ”master bedroom”. Huone on niin iso, että sielllä nukkuminen on vähintäänkin kolkkoa. Appivanhempani keräsivät huoneeseen vanhoja kuvia, huvilan piirrustuksia sekä vanhoja esineitä. Huone on jäänyt heidän laittamaksi, mutta kun Alexa kasvaa ja jos hän saa sisaruksia ja serkkuja, ajattelimme tehdä huoneesta ns. lasten oleskelutilan. Meidän nuoret ovat pitäneet huoneessa mm. illallisia kavereille, koska tänne mahtuu ruokailemaan pöydissä istuen kevyesti 30 henkilöä.

Puinen keinuhevonen on alkuperäinen leikkikalu. Huvilassa on paljon alkuperäisiä kalusteita. Kaikki on säilynyt uskomattoman hyväkuntoisina ja ovat edelleen käytössä. Päärakennus valmistui vuonna 1897. 

 

Joku muukin haluaa aamukaffia kuin minä

 

Vasemmalla on talon ja pihan vahti ja oikealla puolella on oman tiensä kulkija ja ”pallohullu” ystävämme. Kolmas nelijalkainen oli jo lähtenyt kotiin ja se on porukan pienin ja kovaäänisin

 

Lounaalla käymiset tämän pikkuneidin kanssa onnistuu vielä hetken. Hän jaksaa istua syöttötuolissa juuri ja juuri lounaan ajan. Mutta kun hän lähtee ihan pian kävelemään, saadaan lounaat unohtaa hetkeksi tai olla nopeita syöjiä. Muistan, että meidän lapset viihtyivät hetken pöydässä ja sitten oli pakko päästä kävelemään.

Meillä on mieheni kanssa ”kauhukuvat” muistissa aamiaisista kuin olimme kesäisin venereissulla. Istutimme meidän kolmoset pöytään ja haimme heille aamupalaa. Toimimme tehokkaasti, mutta juuri kun olimme saaneet omat lautaset täytettyä ruoalla ja kahvikupin nenän eteen, niin ainakin yksi kolmosista oli jo nousemassa pöydästä. Ja pian oli kaksi muutakin. Yksin söimme, kun toinen lähti kolmosten perään ja sitten taas vaihdoimme vahtivuoroa. Apua se sotku, mikä aina jäi kun nousimme pöydästä. Vieläkin hieman nolottaa.

Meillä oli kaksi bokseria, kun lapset olivat pieniä. Bokserit pitivät pöydän alustan siistinä eli söivät kaikki tippuneet leivänpalat sun muut lattialta

 

Kun Alexa oli saatu iltaunille, nautimme rauhallisia illallisia ja välillä pelasimme Yatzyä. Se onkin kiva peli. Jos se ei ole sinulle tuttu peli, niin suosittelen 🙂 Olen pelannut peliä nuoruudessani todella paljon ja se soveltuu myös aikuille.

 

Minulla on tavoitteena joka kesä siivota ja järjestellä joku huone tai joku asia huvilassa tai viereisissä rakennuksissa. Viime kesänä järkkäilin astiakaappeja ja tänä vuonna oli vuorossa ulkovaraston siivous. Laitoin hengityssuojaimen ja hanskat ja ei muuta kuin ulkovarastoon heittämään tavaraa pois. Mies oli ulkopuolella ja lajitteli tavaroita eri kasoihin. Varasto tyhjeni ainakin puolella tavaroista ja kannoimme myös päärakennuksesta kaikki työkalut ja puutarhavälineet yms. varastoon. Alla olevasta kuvasta näkyy, että taustalla oleva penkki ja sen alusta ovat tyhjiä. Ne olivat täynnä vaikka ja mitä työkaluja. Ensi kesänä on vuorossa venevajan siivous ja tyhjäys. Siihen työhön ajattelin ottaa myös meidän lapset mukaan.

Edelliset sukupolvet eivät ole heittäneet mitään tavaroita pois. Ymmärrän sen, ajat olivat ennen toiset. Mutta minä haluan siivota ja järkkäillä, jotta meidän lasten ei tarvitse tätä tehdä. Ja tämä sopii minulle, olen sen verran tehokas että tämä hoituu minulta käden käänteessä ja tykkäänkin vielä järjestelemisestä

 

Nyt noustaan seisomaan, otetaan muutama askel, kun pidetään kiinni ja pian lähdetään juoksemaan. Alexa 9 kk.

Miten sinun kesäsi on mennyt tähän saakka?

 

 

Kategoriat

4 kommenttia

  1. Kiitos Kata,
    Oli ilo lukea blogi kirjoitusta ja nähdä kuvia kauniista huvilasta. Oikein mukava kun olit liittänyt mukaan myös kuvia suloisesta Alexa vauvasta ja koirista.
    Omat poikani molemmat lähtivät kävelemään 9kk ( kuulemma minä itse myös), ja aivan kuin jo kuvailit, se on sitten erilaista oleilua pienen kanssa. Ihanaa kesän jatkoa teille kaikille!

  2. Ihana rakennus, ainutlaatuinen helmi! Hienoa, että kaivatte huvilatunnelman esiin aikojen saatossa kerääntyneen tavaran alta. Tsemppiä!

  3. Ihania kuvia Vaasan mökiltä. Pikku neiti kasvaa ihan silmissä ja on aivan valloittava kiharapää. Pian saavat jäädä rauhalliset ruokailut, kun hän lähtee vipeltämään eteenpäin. Apuva, mutta onneksi teitä on monta, jotka nappaavat kopin hänestä. Voin vain kuvitella millaista menoa oli, kun Kata sinun lapsesi olivat pienet. Onneksi oli boxerit, jotka siivosivat kaiken mitä yli jäi.

    Teidän koiralauma on kyllä mahtava. Vahtikoirana toimivalla Valora vanhuksella on niin viisas katse ja hänestä paistaa elämän tuoma viisaus. Jade taas on pilke silmäkulmassa ja selvästi aktiivinen liikkuja ainakin pallojen perässä. Pieni villis taas hurmaa olemuksellaan ja sopii kyllä teidän naisten värimaailmaan; aivan kuin pieni, söpö asuste.

    Tuota siivousta pitäisi itse kunkin tehdä. Vaatekaapit sain kotona tehtyä, mutta landella odottaa sama urakka samoin kuin huoneitten sekä kaappien läpikäymistä. Sadepäivien puuhaa ja mukavaa ajankulua enkä ota mitään stressiä asiasta.

    Kesä on kyllä ihanaa aikaa. Aurinko ja lämpö saa meidät suomalaisetkin eloon, pukeutumaan sekä liikkumaan enemmän. Nautin välillä töiden jälkeen kaupungilla jäätelön, kahvin tai lasillisen kuohuvaa katsellen vain ihmisiä. Ihmisten kasvoilla on ilo, hymy loistaa melkein jokaisen kasvoilla ja naurua on ilmassa paljon. Kyllä kesällä on hyvä olla ihan kotimaassakin.

    Iltaisin on ihana istua parvekkeella juoda jääteetä, lueskella kirjaa ja kuunnella lintujen laulua. Viikonloppuisin veneillä ja mökkeillä, syödä paremmin, laittaa ruokaa yhdessä ja pelata illalla lautapelejä koko perheen ja välillä koko suvun voimin. Kesä on ihan parasta aikaa. Kiitos vinkistä, nyt kaivankin Yatzin esiin.

  4. Hienot lomapäivät perheen kanssa huvilalla.