Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Katan 5 takuuvarmaa tyylivinkkiä

Tässä postauksessa jaan teille minun 5 tyylivinkkiäni. Nämä antamani tyylivinkit olen kokenut sellaisiksi, missä olen takuuvarmasti tyylikäs. Postauksen lopusta löytyy vinkkivideo, missä vielä näytän minun vinkit.

 

1. Sijoita klassisiin perustuotteisiin

Perustuotteet ovat vaatekaapin kulmakiviä. Perustuotteet voivat kuulostaa tylsiltä, mutta ne ovat sellaisia tuotteita, joihin ei koskaan kyllästy. Itse kyllästyn jossain vaiheessa värikkäsiiin ja kuosillisiin tuotteisiin. Kuoseja yleensäkin käytän ainoastaan meidän omissa Doppwoman mekoissa. Muuten pukeudun yksivärisiin vaatteisiin. Perustuotteet eivät ole koskaan pois muodista. Kun et tiedä mitä pukisit päällesi, pue klassisia vaatteita, niin olet aina hyvin ja tyylikkäästi pukeutunut tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.

 

Perustuotteisiin kuuluu:

  • perus T-paidat ja topit (itselläni valkoinen, musta ja beige)
  • kauluspaidat (itselläni valkoinen, vaaleansininen ja musta)
  • neuleet ja neuletakit (itselläni beige, vaaleansininen, luonnonvalkoinen ja musta)
  • farkut
  • nilkkahousut sekä täyspitkät housut (itselläni beiget sekä mustat ja kesällä valkoiset)
  • midihame (beige ja musta)
  • mekko (itselläni beige ja musta mekko)
  • jakku (itselläni beige, tummansininen ja musta ja kesällä valkoinen)
  • takki ( itselläni untuvatakki lyhyt ja pitkä, villakangastakki, toppakeeppi, trenssi ja väreinä beige ja musta)
  • laadukkaat kengät vuodenaikojen mukaan
  • huivi sekä silkkiä että villaa (itselläni beige ja mustakuvioinen)

 

 

2. Yhdistä omaan perusväriisi tehostevärejä

Perusvärejä ovat beige, luonnonvaalea, tummansininen ja musta. Yleensä tummansininen ja musta ovat ne päävärit, mutta vaaleat värit ovat viime vuosina tulleet näiden rinnalle. Itselläni perusvärit ovat beige ja musta. Tykkään pukeutua jompaan kumpaan perusväriin ja yhdistää niihin tehostevärin. Punainen on suosituin tehosteväreistäni, pidän myös vaaleansinisestä.

Tänä syksyn mallistoista löytyy pitkästä aikaa punaista!

 

Suosin pukeutumisessa yhtenäistä väriä eli ylä- ja alaosat ovat samaa väriä. Suosin myös sellaista comboa, missä alaosa on vaalea ja yläosa on tumma.

 

Kahden eri värin yhdisteleminen on helpointa eli sellaiset asuyhdistelmät eivät mene pieleen. Samaan asuun voi hyvin yhdistää myös kolmea eri väriä, mutta ei tämän enempää. Edellisessä asussa ylä- ja alaosani ovat vaaleita ja tässä asussa minulla on vaalea alosa ja yläosa on värikäs.  Yhdistin vaaleaan hameeseen beiget korkkarit ja punaiseen neuleeseen yhdistin punaisen laukun. Tällaiseen yhdistelmään en yhdistä punaisia kenkiä vaan nimenomaan beiget. Punaiset kengät tähän asuun tuntuvat liian ”tehdyiltä”. Se, että asussa on ”joka toinen” samaa väriä, ei iske minuun, koen sen liian kaavamaiseksi. Beiget kengät beigen hameen kanssa saa minut näyttämään pidemmältä, kun asu ei katkea nilkkojen kohdalta. Jos mahdollista, suosin aina samanvärisiä kenkiä kuin alaosani on. Jos minulla on mustat housut, puen aina mustat kengät.

Beigen väriset kengät ovat loistavat kengät! Ne ovat kuin ”toinen iho”. Ne eivät dominoi asua, vaan sulautuvat jalkoihin. Löytyyhän sinulta klassiset beiget korkkarit tai vastaavat kengät?

 

 

3. Käytä hyvinistuvia vaatteita

Käytä ainoastaan asuja, jotka sopivat sinun vartalotyypillesi. Vartalotyyppejä on viisi. Ne ovat A, X, Y, O ja H. Kirjaimet kertovat vartalon mallin. En perehdy tähän aiheeseen tässä postauksessa vaan teen vartalotyypeistä erillisiä postauksia. Korosta aina parhaita puoliasi. Meillä jokaisella on omat parhaat puolet, ne voivat olla vyötärö, jalat, nilkat, ranteet, decolte tai ihan mikä tahansa kohta. Se on ihan sama mikä se on, mutta se kohta huomioidaan pukeutumisessa.

 

Itse olen yläpainotteinen X. Minulla on hieman leveämmät hartiat kuin lantio. Vartalotyyppini on vartalotyypeistä helpoin puettava. Tämä on minun onneni, koska muuten en voisi kuvata eri mallisia asuja verkkokauppaan 🙂 Itse pidän sekä löysähköistä että istuvemmista asuista. Pidän mekoista, jotka ovat midimittaisia sekä lyhkäisemmistä polven yläpuolelle ylettyvistä mekoista ja hameista. Pidän nilkkahousuista sekä täyspitkistä housuista. Mutta housuissa pidän enemmän löysistä housuista kuin kapeista, skinny malleista.

Toinen tärkeä asia on, että vaatteet ovat oikean kokoisia. Vaatteiden ei tule olla liian tiukkoja, eikä myöskään säkkimäisen isoja. Jos minun tulee valita, ovat asuni mielummin hieman löysähköjä kuin liian timmejä. Hieman löysähköissä vaatteissa vartalo näyttää sutjakkaamalta, kuin liian pienissä vaatteissa. Tämä on yksinkertainen fakta.

Itse en pukeudu avonaisiin kaula-aukkoihin. Pidän tyylikkäämpänä vaatteita, jotka eivät ole liian paljastavia

 

 

4. Panosta asusteisiin

Kengät ovat äärimmäisen tärkeä osa pukeutumista. Syy, miksi me rupesimme myymään kenkiä noin 15 vuotta sitten oli se, että asiakkaat eivät tienneet millaiset kengät heidän tulee yhdistää esim. juhla-asuun. He kysyivät neuvoani ja kävin silloin Vaasan kenkäkaupat läpi, jotta pysyin ohjaamaan heitä oikeisiin kenkäkauppoihin kenkäostoksille. Silloin päätin, että valikoimiimme tulee kuulumaan jatkossa myös kenkiä, ettei kaunista asua pilata vääränlaisilla kengillä. Asun saa helposti pilalle vääränmallisilla kengillä. Kenkien korolla on iso merkitys kokonaisuuteen.  Panosta laadukkaisiin kenkiin, vuodenaikoja on meillä neljä eli meiltä tulee löytyä paljon erilaisia kenkiä. Ja muista huoltaa ja putsata kenkiä. Kenkien tulee olla puhtaat säällä kuin säällä.

Panosta myös laukkuihin, koska kengät ja laukku näkyvät. Mieti mikä laukun väri sopii sinun asuihin. Itse käytän talvisin mustia laukkuja ja kasseja ja keväällä siirryn vaaleisiin laukkuihin ja korikassiin.

Aurinkolasit toimivat asusteina. Toki ne suojaavat silmiä auringolta, mutta niillä on myös kokonaisuuteen iso merkitys. Rakastan aurinkolaseja, mitä isommat, sen parempi vaikka pieni kasvoinen olenkin. Panostan joka vuosi uusiin aurinkolaseihin.

Korut ovat henkilökohtainen juttu ja todellinen makukysymys asia. Itse panostan ajattomiin ja laadukkaisiin koruihin. Olen myös ”koru-uskollinen” eli käytän vuodesta toiseen samoja koruja. Käsikoruni on ollut päivittäin ranteessani 10 vuotta, helmisormus sormessani vuodesta 1995 ja nykyinen kelloni on ollut käytössäni 7 vuotta, edellinen 17-vuotta. Minä pidän kullasta ja rosekullasta, koska olen iholtani kevät eli lämmin ja keltapohjainen. Ennen käsikorun hankintaa, mietin tarkasti käsikorun värin ja päädyin siihen, että koruissani saa olla mukana myös mustaa ja se on ollut nappivalinta asuihini ja laukkuihini. Koruista sanoisin sen, että mikäli miettii paljonko koruja pukee asuun, niin koruissa pätee sanonta ”vähemmän on parempi”. Jos mietit, onko jokin asuste yleensäkin liikaa, jätä se pois.

Kaapista on hyvä löytyä myös sekä musta että ruskea/konjakki nahkavyö.

 

Panostan aina syksyisin ja talvisin ulkotakkeihin. Kun takki, kengät, laukku ja nahkahanskat ovat  laadukkaita, näytää aina tyylikkäältä. Pue päähäsi pipo tai vastaava esim. neulehuppu. Kylmällä ei ole tyylikästä juosta ulkona kylmissään ilman päähinettä. Muutenkin ohjestaisin, että pukeudu sään mukaisesti. Mikäli ulkona sataa vettä, pue kaupungille jalkaasi tennarit, ei rantasandaaleita. Jos ulkona on viileätä, pue päällesi neule/jakku/liivi, ei pelkkää t-paitaa.

 

 

5. Huoliteltu ulkonäkö

Itselläni ei tuota ongelmia olla meikittömänä. Mutta mielelläni laitan kasvoilleni kevyen ehostuksen ja hiuksistani olen tarkka. Jos hiukset eivät ole puhtaat ja laitetut, laitetaan ne kiinni. Niskanuttura ja ponihäntä ovat ikiklassikoita eli toimivat aina. Siisti, puhdas ja huoliteltu ulkonäkö on kunnioitusta muita ihmisiä esim. työkavereita kohtaan. Itse suosin hiustyylissä selkeää hiusmallia. Nyt hiukseni ovat pitkät ja siksi pidänkin niitä paljon kiinni. Jossain vaiheessa aion leikata ne tasapitkiksi, mutta en lyhkäiseksi polkaksi vaan pidemmäksi polkaksi. Kynsien tulee olla siistit, samoin jalat jos käyttää sandaaleita. Kantapäät tulee raspata ja rasvata. Itse suosin kynsissä vaaleata kynsilakkaa ja pidän kynnet lyhkäisinä. Huolehdin tarkasti myös hampaani. Helmikorvakorut ovat klassiset ja aina varma valinta korviin, oli tilaisuus ihan mikä tahansa.

Tässä minun vinkkini takuuvarmaan tyylikkyyteen. Meillä jokaisella on oma tyylimme ja pääasia on, että se tuntuu omalta tyyliltä. Omassa tyylissä on viihdyttävä. Oma tyyli tuo itseluottamusta, joka heijastuu koko elämään. Jos sinulla ei vielä ole omaa tyyliä, keskity sen löytämiseen. Kun oma tyyli on löytynyt, ei tule hutiostoksia ja pukeutuminen on helppoa.

Kysy, jos tuumaat jotain. Vastaan mielelläni, mikäli osaan 🙂

Katso Katan Tyylivinkit video!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin ma-pe liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Tuotteen varaus liikkeeseen: Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Varaus liikkeeseen”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Lauantaina ja sunnuntaina tehdyt varaukset pidetään varattuina tiistaihin klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee “Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

Kategoriat,

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

3 kommenttia

  1. Selkeät, hyvät perusvinkit! Käytännölliset ja helpot toteuttaa! Kiitos näistä ja kiitos kaikista ihanista asukokonaisuusvinkeistä!
    Tuleeko teille Dream Kick farkkuja harmaana? Tai Ziggi Kickflare Pant -housuja?

  2. Mitkä tyylivinkit ja pikku hiljaa olen sisäistänyt ne. Iso kiitos siitä kuuluu Katalle ja koko Doppin henkilökunnalle.

    Laadukkaisiin perusvaatteisiin kannattaa satsata eikä ostaa hetken huumassa mitä sattuu. Tehostevöri ja vaatteiden istuvuus on tosi törkeää samoin hyvät asusteet sekä huoliteltu ulkonäkö. Itselleni on myös tärkeää hyvät, istuvat ja laadukkaat alusvaatteet.

    Mielestäni fiksua on myös keskittää vaateostokset yhteen hyvään paikkaan kuin ravata kymmenessä liikkeessä etsimässä ja ostamassa, koska tulos on yleensä sillisalaatti. Jos ostelee sieltä täältä, niin sävyt eivät välttämättä soinnu keskenään ja vaatteiden yhdisteleminen on vaikeaa.

    Tämä postaus ja video osui ja upposi opettaen meitä naisia. Tästä voisi miehetkin ottaa opikseen. Taidan laittaa mieheni lukemaan ja katsomaan, niin josko jäisi turhat juoksut kaupoissa vähemmälle.

  3. Oivat tyylivinkit,varsinkin 2 tehostevärien käyttö.