Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Beige midihame ja sen 4 yläosaa

Nyt tuotti vaikeuksia päättää, mikä asuista pääsi paraatipaikalle eli blogipostauksen ensimmäiseksi kuvaksi. Vaikeuden aiheutti se, että kaikki nämä neljä erilaista asukokonaisuutta eri yläosien kanssa ovat niin ihania! Jokaisessa on oma viehätys.

Ensimmäinen asukokonaisuus on klassinen ja toimii varmasti.
Toinen on uudennäköinen ja ei monelle se ”varma valinta”. Itselleni tämä on varma valinta, vaikeus on vain että valkoinen vai musta yläosa…
Viimeinen on ”mekkovalinta” eli yhdellä iskulla asusta saa näyttävän ”mekon” ja osat toimivat myös loistavasti erikseen.

Katso kuvat ja kerro, mikä näistä on se sinun valintasi! Kuulisin mielelläni 🙂

 

Vaihtelin asuihin mustia ja beigejä korkkareita ja samoin laukkua. Mustilla ja beigeillä asusteilla voi leikkiä kuten haluaa. Muistathan, että laukun ja kenkien ei tarvitse olla samaa väriä. Mutta juhlavimman kokonaisuuden saa, kun ne ovat samaa väriä tai sävyä.

Vaihtelen korkkareita ja laukkuja juuri siksi, että näkisin miltä eri asusteet asujen kanssa näyttävät

 

Blaine paita

Blaine paidassa on kerrassaan ihana materiaali, silkki/elastani. Siinä on V-kaula-aukko ja nappilistan alla on muutamia nappeja. Paidassa on pienet hihat ja malliltaan paita on suorahko ja se ylettyy lantiolle. Paidan helma on aavistuksen pyöristetty. Minulla on paidasta päällä koko 34.

Blaine paita on tullut vuosien saatossa monelle teistä tutuksi. Aina eivät kuosit ja väritys meidän DOPPin tyyliin natsaa, joten siksi niitä ei olla nähty jokaisessa mallistossa. Nyt kuosi ja väritys ovat juuri sellaisia, mitä me haluamme myydä!

 

Olly midihame

Olly midihame soveltuu niin arkeen kuin juhlaan. Hameessa on kaunis beige sävy ja kangas on aavistuksen kiiltävä ja se ei ole super ohut. Hame ei myöskään rypisty helpolla, johtuen polyamidista. Hameessa on leveä kuminauha vyötärö, joka joustaa. Siinä on reiluhkosti kangasta ja hameen sivuissa on taskut. Hame loppuu nilkkoihin.

Minulla on hameesta päällä koko XS. Hameen vyötärö joustaa noin 6-8 cm. Siitä ei tule ottaa liian isoa kokoa, koska hameessa on kangasta ja liian iso hame tekee ”runsaan” vaikutelman.

Jos pidät enemmän kapeista  hameista, sanon suoraan, että silloin tämä hame ei ole sinun hameesi

 

Oi, tästäkin asukokonaisuudesta pidän! Laatikkopaitis on juuri sopivan mittainen hameen päälle. Jos se olisi yhtään pidempi, tulisi asukokonaisuudesta raskas. Mutta näin se toimii vielä.  Itse rakastan valkoisia kaulauspaitoja. Tunnen, että kasvot saavat extra valoa juuri valkoisesta paidasta.

 

Jasmin laatikkopaitis taskuilla

Laatikko paidat ja neuleet ovat nyt pop! Nämä soveltuvatkin loistavasti juuri pidempien alaosien kanssa. Paidassa on kaulukset ja napit edessä. Edessä on myös kaksi taskua! Malliltaan paita on suora, laatikkomainen ja se loppuu noin lonkkaluiden kohdalle. Hihat ovat täyspitkät ja hihoissa on loopit eli hihat voi kääräistä ja laittaa loopeilla kiinni, jolloin lookista tulee rennompi. Minulla on laatikkopaitiksesta päällä koko 34.

Jasmin paitis on ihanan notkeaa ja joustavaa materiaalia!

 

Ja sama laatikkopaitis taskuilla löytyy myös mustana. Verkkokaupasta löytyy kuvia, missä olen kääräissyt hihat ja kiinnittänyt ne loopeilla kiinni. Loopit tuovat paitaan rentoutta. Toki myös taskut tuovat rentoutta ja myös ripauksen leikkisyyttä.

 

Mille vartalotyypille tämä asukokonaisuus on paras?

Mikäli on kapeahko lanteinen, niin tällainen asukokonaisuus sopii loistavasti. Tällöin hame laskeutuu kapeasti alaspäin. Kokonaisuushan näyttää suoralta, mutta kapeahkolle vartalotyypille se sopiikin.

Jos on lanteikas, niin tällainen asukokonaisuus ei ole paras. Tällöin laatikkopaita leveähkön hameen kanssa näyttää jo liian leveältä. Vaikka lantio peittyykin reilusti hameen sisälle, näyttää vartalo silti laatikkomaiselta. Suosittelen lanteikkaammalle ensimmäistä tai viimeistä asukokonaisuutta, missä vyötärö otetaan reippaasti esille pukemalla yläosa hameen sisälle. Lanteikkaammalla naisella on aina upea vyötärö, joten otetaan se esille.

 

Minun vartalotyyppini on yläpainotteinen X. Se tarkoittaa sitä, että rinnanympärykseni ja lantionympärykseni ovat samat ja vyötärö on selkeästi rinnan-ja lantionympärystä kapeampi. Yläpainotteinen tarkoittaa taas sitä, että hartioideni leveys on leveämpi kuin lantioni leveys.

Kun tuntee oman vartalotyypin, helpottaa se pukeutumista. Tietää, mitä kannattaa korostaa ja mitä häivyttää. Näin tietää myös esim. millaiset kaulusmallit sopivat omalle vartalolle.

Vartalotyypit kiinnostavat naisia, samoin värianalyysit. Toivon, että minulla olisi jatkossa enemmän aikaa kirjoittaa vartalotyypeistä ja väreistä. Postaus ideoita on pää täynnä ja uutta, kivaa väreihin liittyen, tulee elokuussa. Olen siitä jo kovin innoissani ja jaan kaiken kivan teille, heti kun aika koittaa!

 

Olly hameeseen löytyy myös Olly paita. Kun nämä pukee yhteen saadaan asukokonaisuudesta ”mekko”. Ja miten näyttävä ”mekko” saadaankaan! Asussa on fiiliksiä menneiltä vuosikymmeniltä päivitettynä tähän päivään.

 

Olly pitkähihainen paita

Olly pitkähihainen paita on samaa sarjaa Olly midihameen kanssa. Jos asusta haluaa näyttävän ”mekon” niin sen saa, kun paidan ja hameen yhdistää yhteen. Paidassa on O-kaula-aukko. Niskassa on kaksi päällystettyä nappia. Hihat ovat pussimaiset ja hihansuissa on kuminauha. Olkapäillä on fyrrykantit ja rinnan päällä on poikkileikkaus, missä on pienen pientä vekkiä. Kaunista reikäneulosta löytyy hihoista ja rinnan päällä olevasta poikkileikkauksesta. Paita laskeutuu kauniisti lantion kohdalle. Minulla on paidasta päällä koko XS. Paita on reiluhkoa kokoa.

 

Olly paita sopii myös kivasti kapeiden housujen kaveriksi

 

Mikä näistä asukokonaisuuksista on sinun suosikkisi?

 

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin ma-pe liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Tuotteen varaus liikkeeseen: Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Varaus liikkeeseen”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Lauantaina ja sunnuntaina tehdyt varaukset pidetään varattuina tiistaihin klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee “Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

14 kommenttia

  1. Suosikkini näistä on ensimmäinen, eli Blaine paita, jossa on väriä.
    Ethän pahastu, mutta tuntuu nyt että Doppin valikoima on paljolti beigeä. Väri on toki tyylikäs, kenelle se sopii.
    Kaipaisin itse lisää värejä. Edustan kylmää talvivärityyppiä ja ”aneemiset värit” beigen tyyliin saavat kaltaiseni näyttämään sairaalta. Suosin omassa pukeutumisessani pinkkiä, pastellivärejä , sinisen sävyjä, lilaa, valkoista ja mustaa. Näitä värejä ihailen ja tiedän niiden pukevan talvea.
    Vartalotyypeistä ja väreistä olisi siis tosi kivaa lukea vaikka syksyllä.

    • Hei Minna, asialliset kommentit ovat tervetulleita. Värit muotibusineksessä menevät niin, että keväisin ja syksyisin ne ovat lämpimiä sävyjä ja kesän ja talven mallistoissa värit muuttuvat sävyiltään kylmiksi. Tämä noudattaa samaa kaavaa kuin ihmisten värit eli kun olet talvi-ihminen niin silloin löydät ne kylmät sävyt enimmäkseen talven mallistoista. Valkoista, mustaa ja meidän liikkeessä myös tummansinistä saa ympäri vuoden. Nämä kolme väriä ovat olleet aina mallistoissamme ja tulevat olemaan, koska lasken ne perusväreiksi mihin on helppo pukeutua ja yhdistää muita värejä. Sitten sesonki ja muoti yhdessä määräävät muut värit näiden värien rinnalle. Lila on sellainen väri (se on marginaali väri, jota ei löydy läheskään joka vuosi mallistoista) joka löytyy aina talven mallistoista, jos sitä tosiaankin on saatavilla. Väreistä vielä sen verran, että pandemian jälkeen vuonna 2021-23 värit räiskähtivät muotimaailmassa. Oltiin oltu kotona ja kun päästiin ulos tuvasta, haluttiin saada väriä elämään. Värit toivat iloa ja uskoa tulevaisuuteen. Nyt se aika on koettu ja muotimaailmassa siirryttiin harmonisimpaan sävyihin. Pukeutumis- ja värirendit myös muotimaailmassa menevät maailman tilanteiden mukaan. Hauskaa viikonloppua, Kata

  2. Hei, laatikkopaitiksella, mutta kumpi väri🧐 Päädyn valkoiseen, se on niin raikas🙂

    • Hei Helena, olen samaa mieltä, valkoinen on niiiiiin raikas! Musta hieman juhlavampi, jos haluaa pukea asun pieneen menoon. Aurinkoista viikonloppua, Kata

  3. Ensimmäinen asukokonaisuus on paras ja vyötärön saa esiin.

    • Hei Tiina-Leena, jep, se on varma valinta, kun puhutaan leveästä alaosasta. Tämä asukokonaisuus ei mene pieleen. Aurinkoista viikonloppua, Kata

  4. Vaikka mustan ystävä olen, niin valkoinen laatikkopaitis ja hame on ihan best. Valkoinen raikastaa ja saa hameen loistoon. Tosin itse viihtyisin kaikissa tämän päivän postauksen asuissa.

    Valkoinen laatikkopaitis viehättää ja mietin millaisten housujen kanssa se sopisi? Olisi kiva nähdä postaus tai ainakin kuvia siitä miten se laatikkopaitis sopii housujen kanssa.

    Vartalotyypeistä ja väreistä on aina kiva lukea ja niistä saa uusia ideoita. Iik, pian onkin jo elokuu, mutta onneksi on vielä kesää jäljellä.

    • Hei Jaana, Valkoinen on kaunis ja toimii 🙂 Minkä housun kanssa tahansa, mutta jos noudatetaan sitä sääntöä, että reilu yläosa, kapea alaosa niin kapeahkot housut. Mutta sama kuin hameessa eli kapeahko lanteinen voi pukea myös löysät housut alaosaksi. Itselläni on yksi suosikkiasuista Amalie housut ja laatikkopaitis. Fiilis on sama kuin tässä asussa. Juu, onneksi on kesää jäljellä! ja elokuu on minusta ihana kuukausi, samoin kun toukokuu. Mukavaa viikonloppua, Kata

  5. Suosikki ehdottomasti on numero 2, pidän valkoisista kauluspaidoista ja rennosta, mutta naisellisesta puketumisesta. Olen värianalyysin mukaan kesä ja 2:ssa on kesänaisen värit kohdillaan.

    • Hei Tuija, sama täällä, valkoinen paitapusero on suosikkivaatteeni. itse olen kevät ja vitivalkoinen ei ole inulle paras, mutta silloin kun se ei taita kylmään siniseen, niin valkoinen toimii! Aurinkoista viikonloppua, Kata

  6. Huomenta, ihania yhdistelmiä kaikki. Minun makuuni iski kuitenkin eniten tuo yhdistelmä valkoisella laatikkopaitiksella🤍

    • Hei Marianne! Valkoinen on nyt suosittu ja en ihmettele. Onhan se raikas! Mukavaa viikonloppua, Kata

  7. Ensimmäinen paras,harmoninen kokonaisuus.Olly paita 1900-luvun tyyliin.

    • Hei Annamaija 🙂 Ovat kauniita, kummatkin. Olly paita hameen kanssa tuo ihania menneen ajan fiiliksiä. Mukavaa viikonloppua, Kata

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *