Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Kesän 2024 Aamiaismekot

Kysäisin eilen Instagramin storyssä, että tiedätkö mikä on Aamiaismekko? Vastauksista noin 60% tiesi ja 40% ei ollut hajuakaan, mikä on Aamiaismekko. Tiedätkö sinä, mikä mekko se on?

Katso lopussa on esittelyvideo Aamiaismekosta!

 

Mikä on Aamiaismekko

Muutamia vuosia sitten olimme mieheni kanssa lomalla ja lähdössä aamulla aamupalalle. Mietin, että mitä pukisin päälleni. Minulla oli vastaavanlainen puuvilla mekko mukana ja puin sen aamiaiselle. Silloin keksin mekolle nimen eli Aamiaismekko. Mekko on juuri sellainen helppo mekko pukea päälle aamiaiselle, kun päivän ohjelma ei ole vielä selvä eli ei tiedä mikä on päivän asu. Toki aamiaismekko sopii muuhunkin käyttöön kuin pelkästään aamupalalle. Mekko toimii kesämekkona moneen menoon. Itse tykkään vaihtaa Aamiaismekon päälleni kun tulen töistä kotiin.

 

Itse tapaan solmia mekon vyön vyötärölle ja vetää hieman pussia vyön päälle.

 

Aamiaismekko

Aamiaismekko on helppo puuvilla mekko, joka sopii moneen menoon. Mekossa on O-kaula-aukko, joka tekee pienen V-aukon eteen. Hihat laskeutuvat olkapäiden alapuolelle ja hihansuissa on käännös. Edessä on huomaamaton rintatasku. Mekko levenee pari senttiä lantiota kohden ja loppuu noin polvien kohdalle. Mekkoon kuuluu ohut naruvyö. Vyön voi sitoa vyötärölle (hartioita voi nostaa, sitoa vyön ja laskea, niin vyötärön kapein kohta löytyy) tai taakse. Mekon helma on kauniisti pyöristetty. Minulla on mekosta päällä koko S. Mekon ja vartalon väliin on hyvä jäädä noin 6-10 cm tilaa.

 

Tämän kesän Aamiaismekoista löytyy pikkukukallinen sekä raitainen mekko. Kukallisen mekon värit ovat luonnonvaalea, beige ja musta. Raitamekon pohjaväri on tummansininen ja raidat ovat valkoisia.

 

Jalassani olevat Amppari tennarit ja muutkin tennarit ja lenkkarit ovat nyt -30% sesonki alennuksessa. Löydät ne täältä.

 

80-luvun loppupuolella minulla oli usein tällainen nutturakampaus. Tapasin kammata nutturan suht ylös, päälaelle. Kun mieheni näki tämän kampauksen, hän tokaisi että ”jaahas, se on kampaus 80-luvulta. Tuolla kampauksella hurmasit Vaasan tavoitelluimman poikamiehen”. Hah, hah en tiedä kuin olisin ollut, kun nauratti sen verran paljon 🙂 Meillähän on hieman eri käsitys siitä, kumpiko hurmasi kummanko. No, sillä tuskin on enää mitään väliä 33,5 vuoden jälkeen 🙂

 

Katso esittelyvideo!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin ma-pe liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Tuotteen varaus liikkeeseen: Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Varaus liikkeeseen”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Lauantaina ja sunnuntaina tehdyt varaukset pidetään varattuina tiistaihin klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee “Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

Kategoriat

11 kommenttia

  1. Ihana mekko kesäksi ja koko oli juuri sopiva. Kiitos!

    • Hei Seija! Ihanaa kun tykkäät! Mekko on loistava! Mukavaa viikkoa, Kata

  2. Heippa!Tykästyi kovin aamiaismekkoon,mutta koko mietityttää ,,kokoni on yleensä M,mutta aattelin kun on puuvillaa,niin olisko koko L parenpi,kun puuvillahan ei jousta?

    • Hei! mekko on kuin puuvillainen T-paita eli hieman joustaa 🙂 Mutta katso mitat verkkokaupasta ja vertaa omiin mittoihisi sekä lue ohjeet mitä kirjoitin niin silloin on helppo valita oma koko 🙂 Katso suhteessa minun mitat ja mekon S mitat ja ota samassa suhteessa oma kokosi, niin varmasti onnistuu. Aurinkoista viikkoa, Kata

  3. Ihanat aamiaismekot ja pelastavat kesällä monesti. Helpot, huolettomat ja hehkeät sekä sujahtavat helposti mukaan reissuun eivätkä moksahda.

    Kampaus oli kuuminta hottia 80-luvulla ja taatusti hurmasit Kata aikoinaan Vaasan tavoitelluimman poikamiehen ja hurmaat hänet edelleen: kaunis aikuinen nainen kun olet ja niin luonnollinen.

    Tykkään blogista, tyylistäsi ja tietty Doppista. Dopp aloitti jo alensa ja teillä jaksaa kurkistaa alen sekä laajan valikoiman, vaikka ei olisikaan alessa. Aina kun tulee shoppaus vire, niin tietää minne suunnistaa ja saa täydellistä palvelua sekä täydellisiä tuotteita. Iso suositus aamiaismekoille sekä koko Doppille.

    • Hei Jaana, Jep, nämä pelastavat aamuja! Kiitos 🙂 Ihanaa kun tykkäät! Aurinkoista tulevaa viikonloppua, Kata

  4. Hei! Olen tilannut näitä aamiaismekkoja melkein joka vuosi ja kovin olen tykännyt. Nyt ihmettelin, kun olka-helma pituus oli 93cm. Liian lyhyt painavammalle henkilölle, kun leveys vie pituutta.

    • Hei Marjatta 🙂 Aamiaismekko on ihan saman pituinen kuin ed. vuosina. Koossa M se on edestä, olkasaumasta alas 93 cm mutta edestä, kun helma pyöristyy n. 95 cm. Pituus lisääntyy kun koko suurenee n. 1-1,5 cm/koko tulee pituutta lisää ja samoin jos koko pienenee, mekko lyhenee 🙂 Mutta sama pituus on kuin ennenkin 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata

  5. Helpot kesämekot melkein joka tilaisuuteen.

    • Hei Annamaija 🙂 No jep, ihanat mekot 🙂 Aurinkoista viikkoa, Kata