Katan tyyliblogi

Pukeutumisvinkkejä ja asukokonaisuuksia

Punainen vai sininen paisley?

Nyt löytyy kyllä niin kauniit paisley mekot. Näiden mekkojen malli on sellainen vartalolle, joka tekee siitä linjakkaan ja sutjakkaan. Mekko laskeutuu upeasti keveän materiaalinsa johdosta. Tein videon mekoista, joka löytyy postauksen lopusta. Myös postauksen lopusta löytyy hyvät kuvat mekkojen kuosista ja värityksestä. Kysymys kuuluukin enään, punainen vai sininen paisley?

 

Punaiseen paisley mekkoon voi yhdistää beiget, punaiset tai mustat kengät.

 

Rinette mekko

Rinette mekossa on kaunis paisley kuosi, josta löytyy eri sinisen sävyjä, beigeä ja luonnonvaaleata. Mekossa on O-kaula-aukko, jossa on nappi. Edessä ja selkäosassa on smokkirypytystä, joka toistuu hihansuiden rannekkeissa. Hihat ovat aavistuksen pussimaiset ja täyspitkät. Mekko on kauniisti leikattu, se mukailee vartaloa olematta tiukka. Mekon ja vartalon väliin jää hieman happea, rinnan kohdalta se saa olla istuva. Mekon edessä ja takana on saumat, jotka takaavat kauniin istuvuuden. Helma levenee kevyesti alaspäin ja loppuu polveen/polven alapuolelle. Mekon edessä ja takana on musta vuori. Minulla on mekosta päällä koko 34 ja mekko vastaa normaalia kokoa.

 

Mekko istuu kauniisti myös selästä, koska mekon edessä ja takana on saumat

 

Miten viskoosivaatteet pestään?

Viskoosi vaatii hellävaraisen pesun. Viskoosi on materiaalina sellainen, joka vetää itsensä kasaan pesussa, siksi on tärkeää että viskoosivaatteet pestään oikein.

Viskoosivaatteet pestään aina kylmähköllä vedellä, max. 30 asteessa. Linkous tulee olla hellävaraista eli linkouksessa suosittelen 500-600 kierrosta. Kun viskoosituote otetaan pois pesukoneesta, tulee se kuositella pesun jälkeen. Kuosittelu tarkoittaa vaatteen oikomista niin että saumat ovat suorassa ja sitä venytellään hellävaraisesti sekä leveys että pituussuunnassa. Viskoosivaate laitetaan henkarille kuivumaan ja oioataan henkarille nätisti. Viskoosi silitetään kuumalla höyryllä ja venytellään samalla. Viskoosivaate kannattaa silittää kosteahkona.

 

Jos viskoosivaate kuivuu ja näyttää siltä että se on kutistunut, toimitaan seuraavasti. Vaatteen voi kastella uudestaan ja tehdä yllämainitut asiat. Tai sitten sen voi silittää ja käyttää silityksessä vesihöyryä ja vetää tuotetta sekä leveys että pituussuunnassa samalla kun silittää. Tällä tempulla viskoosivaate saadaan jopa reilumman kokoiseksi kuin alkuperäinen tuote oli. Minulla on 23-vuoden kokemus viskoosipaidoista, hameista ja mekoista joten tiedän, että nämä toimenpiteet toimivat.

 

Katso video!

Verkkokauppamme palvelee 24/7. Ennen klo. 14.00 tehdyt tilaukset lähtevät samana päivänä ma-pe. Yli € 50,00 tilaukset toimitamme veloituksetta. Vastaamme tuotetiedusteluihin/tilauksiin liikkeemme aukioloaikoina shop@dopp.fi

Tuotteen varaus liikkeeseen: Mikäli haluaa varata tuotteen liikkeeseen ja tulla sovittamaan, tulee se tehdä verkkokaupan kautta ja valita maksutavaksi ”Nouto Liikkeestä”. Tällöin tuote on sivussa ja noudettavissa liikkeestämme seuraavaan arkipäivään klo. 18.00 saakka. Mikäli noutoa ei tapahdu tähän mennessä, varaus perutaan. Verkkokaupasta tehty tuotevaraus maksetaan noudettaessa. Jos tilausta tehdessä tilauksessa lukee “Jälkitoimitus” laitamme tekstiviestin, kun tuote on saapunut liikkeeseemme.

 

Kategoriat

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

6 kommenttia

  1. Nyt on taas minun maun mukaisia mekkoja. Part Twoksi tunnistaa heti. Näyttävät saman tyylisiltä, kuin viime syksynä olleet ”mansikka ja mustikka” mekot ja paidat. Mansikka paidan hankinkin.
    Tuo punainen mekko voisi olla minun 60-vuotis synttärimekkoni syyskuun lopun juhliin. Oikea merkkipäiväni on 23.11.

    • Hei Minna 🙂 Jep, ovat hieman samanlaisia, mallit ovat vain erilaiset kuin mansikka- ja mustikkamekoissa. Punainen mekko on näyttävä ja soveltuisi loistavasti juhlamekoksi iloiseen juhlaan! Mukavaa viikkoa, Kata

  2. Kauniit paisley mekot, vartaloa kauniisti myötäilevät ja unelman kevyet. Tällä kertaa sininen mekko viehättää enemmän minua, mutta ei punainen mekkokaan hullumpi ole.
    Kiitos Kata, että jaat myös vaatteiden huolto vinkkejä. Nappaan heti kokeiluun ja varmaan onnistun saamaan aavistuksen kutistuneen mekon kuosiinsa.

    • Hei Jaana! Sininen on style 🙂 Punianen on hieman erikoisempi. Kyllä, kun silittää kuumalla ja laittaa vettä silitysrautaan ja vetää samalla tuotetta kun silittää, niin saa sen venymään jopa usieta senttejä. Mukavaa viikkoa, Kata

    • Hei Annamaija! Sininen on aina varma valinta 🙂 Mukavaa viikkoa, Kata